Met hart en hoofd

De hulp aan een stervende en ondersteuning van mantelzorgers zijn taken die vragen om kennis over en vaardigheden in het omgaan met de tegenstrijdige gevoelens van de betrokkenen bij het stervensproces. Daarom worden de vrijwilligers zorgvuldig geselecteerd en grondig voorbereid op deze taak.

Gedegen opleiding

Veel vrijwilligers hebben zelf een familielid verloren en weten van nabij wat het betekent om thuis een zieke in de laatste levensfase te begeleiden en te verzorgen. Daarnaast volgen de vrijwilligers, voordat ze beginnen, een cursus van zes bijeenkomsten. Hierin komen allerlei aspecten van de zorg voor en begeleiding van stervenden en hun naasten aan de orde. Na de cursus wordt er, als de verwachtingen van de vrijwilliger en VPTZ Bommelerwaard overeenkomen, een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Intensieve begeleiding

De coördinator zorgt tijdens het werk voor een deskundige begeleiding van de vrijwilligers. Ook komen de vrijwilligers regelmatig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en thema’s te bespreken. Er wordt twee dagen per jaar bijscholing gegeven door de eigen organisatie. VPTZ Bommelerwaard maakt ook gebruik van het bijscholingsaanbod van het Landelijk Steunpunt VPTZ in Amersfoort.

Wil je
vrijwilliger
worden?

VPTZ Bommelerwaard is op zoek naar meer vrijwilligers. Mensen met een warm hart en een goed inlevingsvermogen. Mensen die kunnen luisteren en een flinke dosis levenservaring hebben. Maar ook mensen met gevoel voor humor en gezond verstand. 

Als je denkt dat werken als vrijwilliger bij VPTZ Bommelerwaard iets voor jou is, dan praten we graag met je verder. Heb je nog vragen of wil je je direct aanmelden, neem dan contact met ons op.